Крилів: мешканці отримали безкоштовну правову консультацію

19 Жовтня 2018, 17:20
3002

Крилівська громада отримала безоплатну правову консультацію. Подія відбулась у четвер, 18 жовтня.

Про це йдеться на офіційній сторінці Корецького районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Рівненській області у мережі фейсбук.

Мобільна група із надання безоплатної правової допомоги  також відвідала Стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання Корецького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

«Як і більшість людей, мешканців Кореччини хвилюють здебільшого питання субсидії, оренди землі, пільги. Також піднімались проблеми позбавлення батьківських прав, домашнього насильства, стягнення моральної та матеріальної шкоди. Разом із представником системи безоплатної правової допомоги проконсультували мешканців з усіх болючих питань.

Крім того, я розповіла мешканцям району про Закон 9140, згідно якого жителям сільської місцевості повинні надавати якісні, зручні, доступні послуги у сфері нотаріату через уповноважених осіб Мін’юсту. На щастя, великих проблем із доступом до нотаріальних послуг тут не мають. Утім люди позитивно оцінюють таку ініціативу Мін’юсту і погоджуються, що за необхідності звертатимуться за послугами уповноваженої особи. Тож ж працюємо далі, щоб  більше мешканців Рівненщини знали свої права та вміли їх захистити», – зазначила начальниця Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук.

Також, в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право» під час консультації громадянам розповіли про права та механізми їх захисту.

Окрім інформування, розповсюдили інформаційні буклети на різні теми.




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39