День працівника автотранспорту: події і свята 28 жовтня

28 Жовтня 2018, 08:57
860

28 жовтня святкують День працівника автотранспорту, або, як його ще називають – День водія – не тільки ті шофери, хто сидить за кермом. Це офіційне свято всіх працівників дорожньо транспортної галузі в цілому.

Традиційні заходи проходять в середовищі автотранспортних підприємств, керівництвом організовуються концерти і банкети, вітають всіх, проводять нагородження і заохочення найбільш успішних працівників. Сучасна економіка і промисловість успішна в тому числі і завдяки якісній роботі дорожньо-транспортного господарства, автомобільного виробництва і машин, які допомагають нам підтримувати стан доріг і шляхопроводів.

28 жовтня День ангела відзначають Денис, Іван, Дмитро, Юхим, Опанас, Лук'ян.

Повір`я

З кожним днем стає все холодніше. Про цю дату в народі говорили: «Юхим холодом коріння дерев і трав з землею змикає, комах в траві укриває, сон навіває».

Знахарі в цей день читали змову на тягу до жіночого тіла. Для цього брали кістку, що залишилася від обіду чоловіка, байдужого до жіночої статі, і кидали її бродячої собаці. 

Людина, яка народилася 28 жовтня, володіє відмінними організаторськими якостями. Вона практично завжди сповнена сил і енергії. Її камінь – амазоніт.

Прикмети

  • кщо в цей день сніг випаде, то наступної осені буде багатий урожай хліба.
  • Якщо місяць в колах, але небо чисте, скоро мороз вдарить.
  • Червоні і розпливчасті кола біля місяця – до снігу і вітру.
  • Над сонцем, що сходить, видніється хмара – до негоди.
  • Кішка п’є воду більше звичайного – погода зіпсується.
  • Якщо собака їсти відмовляється, то насувається негода.
  • Багато мишей на току – зима з відлигами буде.

Цей день в історії

1628 – місто-фортеця Ла-Рошель, утримувана гугенотами, здалася католицьким французьким військам після 14-місячної облоги.

1747 – землетрусом зруйновано міста Ліма і Каллао в Перу.

1776 – війна за незалежність США: у бою на Білих Рівнинах (штат Нью-Йорк) англійські війська перемогли американців на чолі із Джорджем Вашингтоном.

1831 – англійський учений Майкл Фарадей, який відкрив принцип електромагнітної індукції, продемонстрував першу динамо-машину.

1886 – за присутності президента США Гровера Клівленда відбулося офіційне відкриття статуї Свободи в Нью-Йорку.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024