Корецька райлікарня отримає техніку для кардіологічного відділення

05 Листопада 2018, 20:40
1246

Корецька центральна районна лікарня, як і решта районних медзакладів, отримає діагностичну техніку для кардіологічного відділення. Це буде зроблено в межах реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

30 жовтня в присутності спеціальної комісії з відбору Рівненської ОДА та журналістів відбулася процедура публічного розкриття цінових пропозицій по закупівлі 19 електрокардіографів, 19 приладів цілодобового Холтерівського моніторування та 19 систем для проведення тредміл-тесту, – повідомляють Новини по-рівненськи.

«Відбулося розкриття тендерних пропозицій щодо закупівлі обладнання для лікарень Рівненщини. Йдеться про придбання обладнання, яке суттєво підвищить рівень діагностики хвороб системи кровообігу. В більшості лікарень нашої області подібного устаткування до цього часу не було», – розповів керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок.

У результаті тендеру  техніку отримають 19 медичних закладів у Рівненській області: усі районні лікарні, Рівненська обласна лікарня та дві рівненські міські лікарні.  Ці «медичні обновки» установлять у кардіологічних відділеннях і завдяки їм медики зможуть відслідковувати стан кровоносної системи пацієнта впродовж доби. Крім цього, тредміл-тест дає змогу виміряти показники активності серця та тиск під час навантаження. Комбінація всіх діагностичних пристроїв дає змогу точно встановити діагноз на базі районних та міських медзакладів.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024