Корчан запрошують на презентацію курсу лекцій про сучасне мистецтво

16 Листопада 2018, 21:39
1006

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків запрошує всіх охочих на презентацію курсу лекцій «Історія сучасного мистецтва XX - XXI ст», який стартує вже 24 листопада.

Лекції проходитимуть щосуботи у «Адреналін Сіті». 17 листопада о 17:00 відбудеться оглядова лекція по мистецтву всього ХХ ст, яка триватиме дві години.  Вхід на першу лекцію – безкоштовний, – інформують організатори.

Нагадаємо, у цей же день, о 13:00 на волинян чекає незабутній майстер-клас із виготовлення та друку гравюри технікою високого друку, але без станка, унікальним авторським способом відомої художниці Альбіни Ялози з Києва.

Лекція є вступом до курсу «Історія сучасного мистецтва», який буде складатись з чотирьох лекцій, присвячених візуальному мистецтву, постдраматичному театру і хореографії, відео-арту/кіноавангарду, академічній музиці в ХХ ст.

Лектор – теоретик та практик сучасного мистецтва Олександр Сушинський, куратор мистецьких проектів у Донецьку, Києві, Чернівцях та Львові, засновник незалежного музичного лейблу da_sein_rec. (daseinrec.bandcamp.com), теоретик та практик сучасного мистецтва). У 2015 році Олександр заснував Лабораторію Естетичних Досліджень (estheticlab.tumblr.com), на базі якої почав працювати лекторій «Мистецтво ХХ – поч.. ХХI ст..» в різних містах України.

Що таке ангажоване мистецтво, політизація естетики? Що означає конфігурація (А. Бадью)? Як змінювались критерії оцінки і критичне сприйняття від кубізму через конструктивізм, абстракцію та концептуальні практики художників першої половини ХХ ст. (М. Дюшан, Д. Кошут, Art & Language) до виникнення перформативних практик (К. Бьорден, Р. Кьяртансон, Ф. Алюс), естетики взаємодії (Yes men, W.Raad) та пост-концептуалізму наших часів.

Читайте також: Музей Корсаків відкриває Академію Сучасного Мистецтва

Що таке продукування істини в контексті сучасної ест/етики? Подивимось не тільки візуально орієнтовані напрямки, а й перформанс, пост-драматичний театр (Р. Кастелуччі, Я. Фабр, Д. Папаіоанну), почитаємо поезію (П. Целан, Д. А. Прігов, О. Парщіков).

Квиток на одну лекцію – 75 грн. Абонемент на чотири лекції – 200 грн.

Телефон для реєстрації та довідки: 0661425118 або пишіть координаторці Kateryna Haneychuk.

Більше про подію читайте ТУТ.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024