Повідомили про захворювання грипом та ГРВІ на Кореччині

29 Листопада 2018, 19:39
Повідомили про захворювання грипом та ГРВІ на Кореччині 856
Повідомили про захворювання грипом та ГРВІ на Кореччині

На сьогодні захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) на Рівненщині, як і в цілому по Україні перебуває на неепідемічному рівні, притаманному для початку епідемічного сезону.

Про це повідомляється на сайті Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Кількість хворих ГРВІ за минулий тиждень (з 19 до 25 листопада) зменшилась на 200 осіб і становить 4800 випадків проти 5 тисяч попереднього тижня. Захворюваність нижче епідемічного порогу на 27 %. З початку епідемічного сезону перехворіло понад 35 тисяч волинян, що знаходиться на рівні минулого року.

Із загального числа хворих переважають діти до 17 років і становлять понад 70%. Серед них найбільше хворіють школярі.

Кількість госпіталізованих з діагнозом «ГРВІ» зменшилась на 15%, і за останній тиждень становила понад 80 осіб, проти 96 попереднього тижня, з них 70% – діти.

За даними вірусологічної лабораторії лабораторного центру циркуляція вірусів грипу на території області не встановлена, хоча в Україні вже є позитивні знахідки.

Нагадують, що більшість противірусних препаратів не можуть впоратися з вірусами грипу, адже вони постійно зазнають мутації, а тому хвороба може протікати з ускладненнями (пневмонія, міокардит, енцефаліт, менінгіт) або завершитися летальним результатом.

Тому найефективнішим заходом профілактики грипу є щеплення.  Найкращий час для проведення вакцинації – це час до  початку епідемії, щоб імунітет навчився боротися з новими штамами вірусу, а на це йому потрібно від 7 до 14 днів. Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж всього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Цьогоріч доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник — «Санофі Пастер», Франція) та «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея), обидві якісні та безпечні.

Щепитися можна в закладах охорони здоров’я по місцю проживання, попередньо придбавши вакцину в аптеці.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024