На Кореччині зафіксований випадок сказу домашньої тварини

07 Грудня 2018, 14:11
На Кореччині зареєстровано випадок сказу домашньої тварини (фото ілюстративне) 1341
На Кореччині зареєстровано випадок сказу домашньої тварини (фото ілюстративне)

У селі Іванівка, що на Кореччині, зареєстровано випадок сказу домашньої тварини. Захворювання кота зафіксували 3 грудня.

Про це йдеться на офіційній сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

2 грудня о 8 год в службу державної ветеринарної медицини Корецького району зателефонував голова Іванівської сільської ради та повідмив про смерть кота.

При виїзді на місце події спеціалісти ветеринарної медицини з`ясували, що домашній кіт жительки села Іванівка почав проявляти агресивну поведінку та наніс подряпини її чоловіку, який після цього убив кота.

Спеціалісти держветмедицини Корецького району відібрали патматеріал від трупа кота та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження. Труп тварини спалено.

На території неблагополучного щодо сказу пункту проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини району вивчаються можливі контакти хворого кота з іншими людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.

Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень по сказу. Складений план заходів по локалізації і ліквідації захворювання.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024