Про природно-заповідні об’єкти Кореччини написали в довіднику

09 Грудня 2018, 15:45
2935

Для більш широкого доступу громадськості до інформації про навколишнє довкілля Рівненської області опублікований довідник «Державний реєстр географічних назв». У ньому вміщено інформацію про природно-заповідні та фізико-географічні об’єкти області.

В інформативному довіднику, який розробив відділ державного геодезичного нагляду Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області, є відомості та ілюстрації про стан об’єктів природо-заповідного та фізико-географічного фонду області.

На сторінках довідника вміщено інформацію про природоохоронні об’єкти Корецького району. Коротку інформацію про них наводимо нижче.

«Корецькі граніти» – геологічний заказник місцевого значення в Україні. Розташований у межах Корецького району Рівненської області, між селом Новий Корець та містом Корець.

Площа 15 га. Статус надано 1979 року. Перебуває у віданні Корецької міської ради.

Заказник створений з метою збереження гранітних скель на березі річки Корчик. Граніт темно-сірий, складається з кварцу, польового шпату, біотиту, а також тонких прожилок графіту.

«Корецькі граніти»
«Корецькі граніти»

«Марининсько-Устянські граніти» – геологічний заказник місцевого значення в Україні. Розташований у межах Березнівського та Корецького районів Рівненської області, поблизу сіл Маринин, Більчаки (Березнівський район), Устя (Корецький район), вздовж правого та лівого берегів річки Случ.

Площа заказника 170 га, з них 85 га. на території Березнівського району та 85 га. на території Корецького району. Cтворений рішенням Рівненської обласної ради у 1983 році для збереження цінних об’єктів і компонентів неживої природи.

«Марининсько-Устянські граніти»
«Марининсько-Устянські граніти»

Детальну інформацію про природно-заповідні об’єкти Кореччини можна знайти тут.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024