Міжнародний день танго: події і свята 11 грудня

11 Грудня 2018, 08:25
3332

11 грудня, у день народження аргентинського співака і кіноактора, знаменитого «короля танго» Карлоса Гарделя, святкується Міжнародний день танго.

Поява цього свята пов'язана з днем народження «короля танго» Карлоса Гарделя – відомого аргентинського співака й актора. Він з'явився на світ саме цього дня в 1887 році, інформує UkrMedia.

У центрі цього танцю – чоловік і жінка. Їхні взаємини, пристрасті, конфлікти, примирення, ревнощі, ненависть – всі почуття, які наповнюють людське життя. У цьому танці не прийнято розмовляти, усміхатися. Запрошення, висловлене вголос, може розцінюватися як образа. Припустимо лише погляд і легкий рух губ.

11 грудня День ангела відзначають Тимофій, Микола, Григорій, Данило, Федір, Костянтин, Павло, Сергій, Олексій, Анна.

Повір`я

Назва цього дня присвячена яскравій і невеликій за розміром пташці з довгим хвостом, на голові якої красується чубчик. Пір’ячко сойки так і сяють на сонечку. Пташка відмінно імітує різні звуки, за що її прозвали Сойка-пересмішниця.

У давнину вважали добрим знаком, якщо 11 грудня птах прилетить до оселі людини і заспіває пісеньку. Тоді потрібно було вийти з дому і піти за ним. Вірили, що сойка може привести людину до щастя.

Існувало повір’я, що на крилах сойки є маленькі дзеркала, заглянувши в які можна побачити майбутнє. За це птицю називали віщунка.

Прикмети

  1. Якщо різко потепліло, то скоро сильно і надовго похолодає.
  2. Гуси крилами часто ляскають – до відлиги.
  3. Погода холодна і суха обіцяє посушливе і спекотне літо.
  4. Зола в печі швидко гасне – до потепління.
  5. Ворони в небі хоровод влаштували – до снігопаду, сидять на нижніх гілках дерев – до вітру, по землі ходять – до відлиги.

Цей день в історії

1919 – вийшов перший номер газети «Московський комсомолець», яка тоді називалася «Юний комунар».

1936 – король Великої Британії Едуард VIII зрікся престолу, оскільки парламент і церква не схвалили його наміри вступити в шлюб із двічі розлученою американкою Уолліс Уорфілд-Сімпсон. Новим королем став його молодший брат Георг VI, а колишній король отримав титул герцога Віндзорського й одружився зі своєю коханою.

1937 – Італія, раніше визнана агресором за напад на Ефіопію, виключена з Ліги Націй.

1937 – Йосип Сталін у Большому театрі сказав фразу, яка стала крилатою: «Депутат – слуга народу».

1941 – під натиском німців радянські війська залишили районний центр і залізничну станцію Савинці Харківської області.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024