На будівлі Корецької РДА розмістили політичну рекламу

16 Грудня 2018, 12:50
1884

У четвер, 13 грудня на будівлі Корецької районної ради та Корецькї районної державної адміністрації спостерігачі громадської організації ОПОРА зафіксували плакати майбутнього кандидата в президенти Петра Порошенка.

Про це йдеться на офіційній сторінці Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА».

Біля входу у будівлю розміщені плакати з написами: «Ми – Україна. Помісна церква – запорука незалежності!» та «Незалежність дала нам шанс. Ми не маємо права його змарнувати».


 

Представники громадської рганізації ОПОРА звернулись до голови Корецької районної ради за коментарем щодо розміщення плакатів. Ігор Хоменчук відмовився коментувати ситуацію. Після того як представники ОПОРИ роз`яснили норми Закону, голова районної ради відповів, що з 31 грудня (з офіційним початком виборчого процесу) плакати знімуть, аби не порушувати виборчого законодавства.

Голова Корецької районної державної адміністрації Сергій Черній сказав, що заключено договір про розміщення політичної реклами. Копію договору можна буде отримати у відповідь на запит на інформацію.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що після старту виборчого процесу розміщення таких плакатів вважатиметься порушенням. Так, відповідно до частини 21 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.


 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024