День священномученика Ігнатія: події і свята 2 січня

02 Січня 2019, 10:06
865

Православна церква 2 січня шанує пам’ять Ігнатія Богоносця – священномученика Стародавньої Церкви, третього єпископа Антіохійського після апостола Євода і Петра, учня Іоанна Богослова.

Ігнатій з’явився на світ в Антіохії. Коли він був немовлям, Ісус брав його на руки, після цього випадку, за однією з версій, майбутній єпископ Антіохійський і отримав прізвисько Богоносець. Інша версія свідчить, що таке прізвисько означає «носити Божественного духа».

Про життя Ігнатія відомо небагато. Він є першим великим християнським письменником з неєврейського середовища і неєврейського походження. Так як грецька мова послань його недосконала, є припущення, що він був сирійцем.

Ігнатій відомий як автор семи послань, які дійшли до нас. Вони були написани ним в період подорожі під вартою в Рим, де він постраждав за Христа в 107 році. Його кинули на арену до левів.

2 січня День ангела відзначають Тимофій, Григорій, Ілля.

Повір`я

Людина, народжена 2 січня, за знаком зодіаку Козеріг. Ці люди наділені величезною життєвою силою, рішучістю і відвагою. Вони наполегливо йдуть до мети і майже завжди домагаються бажаного. В якості талісмана їм підходить турмалін. Цей камінь захищає від неприємностей, псування і пристріту, дарує своєму власникові міцне здоров’я і довголіття.

Прикмети

  • .
  • На Гната струшували сніг з дерев і чагарників. Чим більше вийде струсити, тим багатшим буде урожай.
  • Іній на деревах – до ясної погоди.
  • Зоряне небо віщує багатий урожай.
  • Якщо синиці голосно цвірінькають, то похолодання буде затяжним.
  • Яка погода 2 січня, таким і серпень буде: морозно і сонячно – ясним і жарким, сльота і хуртовина – до дощів і холодів.

Цей день в історії

1835 – у Габрово відкрилася перша в Болгарії світська школа.

1839 – Луї Дагер провів першу фотозйомку Місяця.

1843 – у Дрездені відбулася перша постановка опери Ріхарда Вагнера «Летючий голландець».

1871 – Амадей І Савойський прийняв присягу як король Іспанії.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024