Корецькі колективи здобули перемогу на обласному етно-фестивалі

06 Січня 2019, 12:33
2133

У Технічному коледжі Національного університету водного господарства та природокористування відбувся II етап Х обласного етно-фестивалю «Вифлеємська зірка» серед учнів закладів загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти.

Фестиваль відбувся 22 грудня, про це йдеться на сайті Національного університету водного господарства та природокористування.

Організаторами фестивалю є управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації та навчально-методичний центр естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області. 

Етно-фестиваль проводився у номінаціях: різдвяно-обрядові дійства, фольклорні колективи, вокальні ансамблі та окремі виконавці.

Журі конкурсу
Журі конкурсу

 

«Вифлеємська зірка» зібрала понад 800 учасників з різних регіонів Рівненщини. 

Традиційно в рамках фестивалю проходила профорієнтаційна презентація закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Вже традиційно фестиваль завершився колядкою «Нова радість стала», яку дружньо заспівали всі колективи.

Перемогу у фестивалі здобули два корецькі колективи. Серед учнів загальної середньої та позашкільної освіти відзначили ансамбль народної пісні «Гармонія» Корецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Корецької районної ради.  Серед чнів закладів професійно-технічної освіти у номінації «Різдвяно обрядове дійство» перемогу здобув фольклорний ансамбль «Кружало» Корецького професійно-технічного училища №24.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024