У Корці планують реорганізацію Пенсійного фонду

15 Січня 2019, 09:20
Під час зустрічі 2191
Під час зустрічі

У зв'язку із реорганізацією Корецького об’єднаного управління ПФУ планують масове вивільнення працівників. Щоб зняти соціальну напругу, яка виникла у зв'язку з реорганізацією до Корця приїхали працівники Острозького відділення центру зайнятості.

Про це йдеться на офіційній сторінці Острозької міськрайонної філії Рівненського обласного центру зайнятості у мережі Facebook.

Під час зустрічі спеціалісти Острозького центру зайнятості пояснили працівникам Корецького об’єднаного управління ПФУ Рівненської області особливості пошуку роботи після реорганізації підприємства.

У ході зустрічі начальниця відділу активної підтримки безробітних Людмила Вус-Столярчук ознайомила присутніх із законодавством України з цього питання, роз’яснила різницю між фактичним вивільненням та просто звільненням.

Також Людмила Вус-Столярчук розповіла про особливості пошоку роботи, а саме:

  • правилами ефективного пошуку роботи;
  • порядком реєстрації в службі зайнятості;
  • про можливості професійної підготовки;
  • перепідготовки чи підвищення кваліфікації за актуальними професіями на ринку праці;
  • професійного навчання претендентів на працевлаштування під замовлення роботодавця.

Також вона акцентувала увагу на можливості отримання особами віком за 45 років ваучерів (розписки) на навчання.

Та повідомила, що за допомогою сервісу «Електронна черга реєстрації безробітних», бажаючі мають змогу записатися на індивідуальний прийом до фахівця без попереднього відвідування центру зайнятості для реєстрації або отримання консультації.

Начальниця відділу взаємодії з роботодавцями Тетяна Савич акцентувала увагу на банку актуальних вакансій, єдиному для всієї України, інформувала про стан ринку праці в районі та місті. Також розповіла про пошук роботи за допомогою інтернет-ресурсів Державної служби зайнятості.

Ця зустріч збільшила поінформованість вивільнюваних, не залишила людей наодинці з їхньою проблемою, переконала, що за допомогою служби зайнятості, активізуючи власні зусилля, можна реалізувати своє право на трудову діяльність.

Працівники служби зайнятості переконливо аргументували, що після звільнення з роботи життя не закінчується, усі труднощі можна подолати.


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024