День святителя Григорія Богослова: події і свята 7 лютого

07 Лютого 2019, 06:38
1308

У Православному календарі 7 лютого – день святителя Григорія Богослова (329-389), єпископа малазійського міста Назіанза.

Григорій Богослов – видатна постать в історії християнської Церкви. Церковний діяч і мислитель, поет і прозаїк, він ще до народження був присвячений своєю матір’ю Господу.

7 лютого День ангела відзначають Анатолій, Степан, Василь, Григорій, Петро, Віталій, Володимир, Борис, Олександр, Дмитро.

Повір`я

7 лютого належало робити добрі справи, та дякувати іншим за надане добро. Про свою благодійність нікому не розповідали: «Господь і так бачить всі добрі справи». Вірили, що чим більше добра вийде зробити в цей день, тим більше шансів потрапити після смерті в рай. Хвалитися ж добрими справами не можна, інакше не зарахують, та й на сім’ю можна через це накликати неприємностей.

Прикмети

  • Діброва почорніла – до бурану або відлиги.
  • Капель дзвенить з дахів – до морозу.
  • Якщо в цей день ви розлили молоко, то чекайте радісних звісток. А ось розсипати сіль – до конфлікту з близькою людиною.

Цей день в історії

1906 року сигнал SOS вперше був запропонований як міжнародний сигнал лиха (замість коду CQD, який раніше використовували на суднах).

В 1920-му в Іркутську за повстановою місцевого Військово-революційного комітету розстріляно 47-річного адмірала Олександра Колчака, верховного правителя монархічних російських військ в період громадянської війни.

1992 рік – у голландському місті Маастрихт міністри закордонних справ, економіки та фінансів країн - членів ЄЕС підписали «Договір про Європейський Союз», який передбачав трансформацію ЄЕС в новий економічний, валютний, а у перспективі і політичний Європейський Союз.l

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024