У Корці говорили про переваги об’єднання громад

24 Лютого 2019, 10:44
Під час зібрання 1381
Під час зібрання

З ініціативи депутатів Корецької міської ради у великій залі засідань районної ради відбувся «круглий стіл»-дебати на тему: «Реформа децентралізації в дії: особливості створення і розвитку об’єднаної територіальної громади. Реалізація перспективного плану формування ОТГ навколо міста Корець». Захід відбувся у четвер, 21 лютого.

Про це йдеться на офіційному сайті Корецької міської ради.

Захід провели за підтримки Рівненськго Центру розвитку місцевого самоврядування та  Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України.

«Круглий стіл»-дебати відкрила міська голова Людмила Дмитрук, яка нагадала кроки, які зробила міська рада, для об’єднання у територіальну громаду.

Директор Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий розповів про сучасний стан реформи місцевого самоврядування в Україні та Рівненщині зокрема.

Про алгоритм формування ОТГ ще раз нагадав Василь Курилас – консультант з правових питань Проекту «Пульс» Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України.

Найбільш важливе питання – фінансова децентралізація та її реалізація в ОТГ, –  розкрила Людмила Кушнер – консультант з бюджетних питань Проекту «Пульс» Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України.

До обговорення долучились очільники району Сергій Черній та Ігор Хоменчук.

Досвідом про свій шлях у об’єднаній громаді поділилися колеги і сусіди з Берездівської ОТГ Славутського району Хмельницької області.

Озвучили свої міркування і запитання до спеціалістів депутати міської, районної та сільських рад, сільський голова села Користь, представники установ і організацій державної форми власності, члени громадських організацій, небайдужі громадяни.

«Проте вразили пасивність та відсутність конструктивного підходу при обговоренні об’єднання у ОТГ навколо Корця серед присутніх голів, депутатів та членів виконавчого комітету сільських рад, що оточують місто. А ще більше – небажання зрозуміти, що грамотна реалізація закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» дозволить зробити територію привабливою для інвесторів, створити робочі місця, наповнювати бюджет громади, дасть можливість місцевим органам влади значно розширити межі своєї компетенції і стати реальними господарями», – йдеться на сайті Корецької міської ради.


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024