Чому народний депутат від Кореччини підписав скарги до Конституційного суду

01 Березня 2019, 11:00
Чому народний депутат від Кореччини підписав скарги до Конституційного суду 1496
Чому народний депутат від Кореччини підписав скарги до Конституційного суду

Народний депутат Юрій Вознюк розповів чому підтримав скасувавання кримінальної відповідальністі за незаконне збагачення.

«Я є одним із підписантів. По перше це рішення не одноосібне, а колегіальне», – пише Нардеп на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що 59 депутатів підписали скарги до Конституційного суду України, на підставі яких у вівторок, 26 лютого, скасували кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Юрій Вознюк зазначив, що приймаючи рішення спирався на такі факти:

  • Його декларація перевірена усіма компетентними органами та визнана як така, що відповідає дійсності і підтверджена моїми доходами. Тобто мене як громадянина України ця норма закону не буде стосуватись.
  • Після дії цієї норми з 2015 року жодний чиновник не був покараний, оскільки адвокати, як один, захищалися нормою Конституції про презумцію невиновності. А судді у відповідь розводили руками та приймали виправдальні рішення. Про що заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко.
  • В такій ситуації вихід один - потрібне роз‘яснення Конституційного суду. І якщо воно буде позитивне (тобто норма закону не йде всупереч із Конституцією) - це розв‘язує (а може навпаки зав‘язує) руки суддям і вони у своїх рішеннях починають приймати обвинувальні вироки.
  • Якщо ж КС, приймає негативне рішення, як і сталось, (хоча я цього не очікував) негайно готується нова законодавча ініціатива, де буде усе виписано без розрізу з Конституцією, виноситься в зал як невідкладний закон. В такому випадку , як і у 2015 році, мій голос буде однозначно «ЗА».

«Можливо, у своїх роз‘ясненнях я десь помиляюсь, але це точно моя суб‘єктивна позиція», – говорить народний депутат.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024