Корчанам на замітку: призовників, які не прибудуть до військкомату покарають

04 Березня 2019, 18:05
1974

Призовників, які проігнорують повістку та не прибудуть до Корецького РТЦК та СП (колишнього військомату) протягом 10 днів покарають.

Про це йдеться на офіційній сторінці Корецького територіального центру комплектування та соціальної підтримки у мережі Facebook.

За ігнорування повістки, неявку у Корецький РТЦК та СП (колишній військомат) та ухилення від військової служби передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Якщо призовник не з’явився до Корецького РТЦК ТА СП без поважних причин, його очікує штраф від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-119 гривень). За повторне правопорушення доведеться сплатити до 255 гривень (ст. 210 КУпАП).

Кримінальним Кодексом України встановлено і кримінальну відповідальність, а саме у ст. 355 КК України, в якій йдеться: «Ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу – карається обмеженням волі на строк до трьох років».

Призовник нестиме кримінальну відповідальність якщо:

- не з’явився у Корецький РТЦК та СП вже після того, як його на медкомісії визнали придатним до служби в армії.

- особисто підписав повістку, однак без поважних причин не з’явився до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Тому просимо громадян України призовного віку якнайшвидше прибути до Корецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39