Виділили кошти на будівництво та реконструкцію соціальних закладів Кореччини

08 Квітня 2019, 20:26
841

Рівненська область цього року матиме більше 300 мільйонів гривень на будівництво та реконструкцію соціальних закладів. Так, 57,5 млн грн – торішній залишок, який перейшов до обласного бюджету розвитку.

А останній ще наповнюватиметься протягом року коштами від перевиконання надходжень до обласного бюджету, а також субвенціями з районів та субвенцією на соцекономрозвиток (так званими депутатськими мільйонами), пише "Рівне Вечірнє"

З ДФРР область отримає 260 млн грн. Найбільшу суму спрямують на будівництво спорткомплексу на Макарова, іміджевий проект голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка. Лише з обласного бюджету – 4,1 млн грн.

Також за рахунок ДФРР і коштів обласного бюджету розвитку у 2019 році продовжать будувати спорткомплекси у Сарнах та Дубровиці, зроблять шатровий дах, зовнішнє опорядження фасадів та реконструюють систему опалення дубровицького ліцею на вулиці Макарівській, дитсадок у Перебродах Дубровицького району, школу у Жобрині Рівненського району.

Окрім того, здійснять реконструкцію школи у Степангороді під НВК, який міститиме також дитсадок. У Березному пройде реконструкція очисних споруд, в Острозі – колишнього гінекологічного відділення під гуртожиток для медпрацівників на вулиці Бельмаж.

Передбачили кошти і для обласних комунальних закладів: на впровадження медичної інформаційної системи в обласній дитячій лікарні, на капремонт спального корпусу № 3 обласного центру комплексної реабілітації інвалідів в Олександрії Рівненського району. Також продовжать реконструкцію приміщення обласної бібліотеки на вулиці Короленка у Рівному, на яку торік коштів не дали.

Цього року мають нарешті розпочати будівництво школи у Цепцевичах Сарненського району, де діти навчаються у три зміни, а будівництво нового закладу затягували рік у рік. А ще – будівництво школи у Борбині Млинівського району, дитсадка на Семидубській у Дубні та на вулиці Богдана Хмельницького у Березному. Також виділили кошти на реконструкцію басейну у школі №7 Дубна (провулок Шкільний).

За рахунок соцеконому та обласного бюджету гроші виділять на будівництво дитсадка в Орлівці Березнівського району, на будівництво котельні при НВК у Коловертах Корецького району, на реконструкцію дитсадка «Веселка» у Клесові, НВК у Горбакові Гощанського району, приміщення сільради під дитсадок у Новоукраїнці Млинівського району, будівництво школи у Чабелі Сарненського району, на реконструкцію приймального відділення обласної дитячої лікарні, на реконструкцію будинку на чотири квартири під будинок сімейного типу в Олександрії, реконструкцію актового залу будинку культури у Гощі, будівництво спортшколи в Острозі, реконструкцію греблі у Хрінниках Демидівського району.

Також за гроші з обласного бюджету запланували роботи на кількох десятках менших об’єктів, зокрема, капітальні ремонти, освітлення. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024