День пам'яті праведного Іова Багатостраждального: події та свята 19 травня

19 Травня 2019, 08:00
783

Доброго ранку, дорогі читачі!

Господь дав, Господь і взяв!» – Сказав святий Іов, один із старозавітних праведників, позбувшись багатства, втративши дітей і здоров`я. Все життя у своїх справах цей святий покладався на Господа.

І навіть коли залишився ні з чим, не переставав оспівувати Творця. Знайомі і близькі не розуміли, чому він у такій ситуації продовжує прославляти Бога. Вони навіть пропонували святому хулити Господа. Але марно. Іов з вірою витримав усі випробування. І Бог дарував йому здоров`я і довголіття. Сьогодні Церква вшановує праведного Іова, який жив більше ніж за півтора тисячоліття до Різдва Христового.

Для християн його життя і страждання – це прообраз рятівного подвигу Ісуса Христа.

19 травня День ангела відзначають Денис, Василь, Іларіон, Іван.

Повір`я

За традицією, віруючі люди радять піти в храм і поставити свічку на честь того святого, якого згадують в цей день.

Прикмети

  • Якщо випала рясна роса – буде багато огірків.

  • Якщо оси влаштовують гнізда на відкритих місцях – до вогкості влітку.

  • Якщо туман піднявся за світанком – буде сухо.

Цей день в історії

1910 – комета Галлея повернулася, викликавши паніку. У зв’язку з тим, що Земля перетинала її хвіст, багато людей поширювали чутки про отруйні речовіни, що містяться в ньому.

1922 – заснована Всесоюзна піонерська організація.

1926 – перший виступ американського винахідника Томаса Едісона по радіо. Геніальний механік в перший момент розгубився і не знав, що йому сказати.

1979 – британський гітарист і співак Ерік Клептон одружився на Патті Бойд – дівчини, якій він раніше присвятив пісню «Layla».

1989 – в Москві стартував перший в Радянському Союзі масштабний конкурс краси «Міс СРСР». Його виграла учениця 10-го класу Юлія Суханова.

1991 – в Кувейті, що ворогував з Іраком, засудили до довічного ув’язнення чоловіка, який надів майку з портретом іракського лідера Саддама Хусейна.

2005 – Україна включилася в Болонський процес, спрямований на зближення систем вищої освіти європейських країн.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024