Драбинко подав до суду на Предстоятеля УПЦ МП

23 Травня 2019, 14:41
Олександр Драбинко 1318
Олександр Драбинко

Печерський суд міста Києва зареєстрував позов митрополита ПЦУ Олександра (Драбинка) до очільника УПЦ МП Онуфрія про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це йдеться на сайті  Переяславсько-Вишневської єпархії .

Колишній архієрей Української Православної Церкви, а нині митрополит Православної Церкви України Олександр (Драбинко) подав до суду на Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія з вимогою «захисту честі, гідності та ділової репутації».

Позов направлено проти митрополита Онуфрія (Березовського), очільника УПЦ МП за текст, опублікований на офційному сайті УПЦ МП. В цьому тексті митрополита Олександра звинуватили в плітках, наклепах та назвали «знаряддям політичної боротьби».

«Оскільки у Зверненні Священного Синоду вкрай негативно згадано моє ім’я, відразу після публікації Звернення я звернувся з відкритим листом до Блаженнішого Митрополита Онуфрія та до всього єпископату Української Православної Церкви, в якому вказав на безпідставність звинувачень та їх вигаданий, наклепницький характер. Відповіді на мій лист я не отримав, тому у лютому 2019 року ухвалив непросте для себе рішення – позиватися до підписанта Звернення – Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви (в миру – Березовського Ореста Володимировича) з позовом про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної (немайнової) шкоди, і 15.02.2019 року звернувся з відповідною заявою до Печерського райсуду Києва», – повідомив Драбинко.

Ухвалу про відкриття провадження у справі та призначив підготовче судове засідання на 29 травня 2019 року о 15 год.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024