Свята, іменини, народні прикмети 1 чeрвня

01 Червня 2019, 09:05
814

Доброго ранку, дорогі читачі!

Субота, 1 червня, у церковному календарі відзначають, як пам'ять благословенного князя Івана Углицького, Вологодського – він відомий також як син князя Андрія Васильовича та онука Василя Темного.

разом зі своїм братом і батьком Іван був поміщений у темницю, де його близькі люди померли. Сам Іоанн, за наказом Московського великого князя Івана III, брата князя Андрія, перебував у в'язниці 32 роки, молячись за своїх гнобителів. Перед смертю йому вдалося прийняти постриг у чернецтво.

День ангела святкують  Анастасія, Антон, Валентин, Василь, Віктор, Георгій (Юрій), Гнат (Ігнат), Дмитро, Іван, Іполит, Максим, Матвій, Митрофан, Микола, Михайло, Павло, Сергій.

Народні прикмети на 1 чeрвня:

  • Перші дні червня дощові – літо буде посушливим, без великої кількості опадів.
  • Якщо в цей день холодна погода, то ще 40 днів не варто чекати тепла.
  • На Івана Довгого потрібно сіяти огірки, тоді вони вродять і дадуть багатий урожай.
  • Якщо ворони сидять, повернувши дзьоби в одну сторону – найближчим часом буде сильний вітер.
  • Якщо мурашки поспішають по своїх справах – до гарної та ясної погоди, а якщо закривають усі норки – бути довгим і холодним дощам.
  • Народжені 1 червня люблять дім і сім'ю, відрізняються консервативністю. Такі люди зазвичай доживають до глибокої старості і міцно стоять на ногах. При бажанні вони можуть багато чого домогтися. Носити їм слід геліотроп.

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024