Планують заборонити садити дерева впритул до сусідньої ділянки

02 Червня 2019, 18:20
778

В Україні встановлять мінімальну відстань, на якій дозволяється висаджувати дерева в новій садибній забудові.

Відповідна норма міститься у проекті оновленого ДБН «Планування та забудова територій”, який вже затверджений і буде опублікований найближчим часом, - повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Як зазначили в прес-службі, мова йде лише про ті сторони земельних ділянок, які є суміжними з сусідськими. На сторону, яка межує, наприклад, з вулицею, ці норми не будуть розповсюджуватися.

Згідно з проектом ДБН, мінімальна відстань від межі суміжної земельної ділянки до кущів, які висаджуються, має складати 1 м, до стовбурів дерев – не менше 4-6 м в залежності від крони, але не менше половини її діаметру.

«Для прикладу, якщо крона дерева складає в середньому 10 метрів, то відстань від межі сусідньої ділянки має складати не менше 5 метрів, щоб його гілки не заходили на сусідню територію», – йдеться в повідомленні.

Також, щоб не провокувати додаткові конфлікти, власники сусідніх земельних ділянок мають вживати низку заходів, наприклад, підрізати гілки дерев, щоб ті не заважали та не переходили на сусідню земельну ділянку.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024