У Корецькому інклюзивно-ресурсному центрі навчатимуться майже двісті дітей

03 Червня 2019, 13:10
Корець 3273
Корець

Корецький ІРЦ дасть можливість для близько 200 дітей з особливими освітніми потребами здобувати освіту.

Про цe йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Під час відкриття закладу особливі діти грали в рухливі ігри, робили аквагрим, відвідали «Бульбашкове шоу» і концерт за участю дитячих музичних колективів.

«Інклюзія змінює нас усіх, роблячи добрішими, гуманнішими, іншими. Хочеться, щоб про інклюзію говорили не соромлячись, з повагою та довірою», – зазначив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

ІРЦ у Корці відвідуватимуть 186 дітей, 39 з них перебувають на інклюзивній, а 29 – на індивідуальній формі навчання в місцевих освітніх закладах.

У інклюзивно-ресурсному центрі наразі працюють психолог та вчитель–логопед, які надають психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям із особливими освітніми потребами, проводять групові та індивідуальні заняття.

Корецький ІРЦ має власну будівлю площею 189 метрів кв. Три кабінети центру обладнані меблями, комп’ютерною технікою, мультимедійною дошкою, дидактичними матеріалами, терапевтичним сухим басейном з підсвіткою та обладнанням для піскотерапії. Також у кабінетах працює система відео спостереження, завдяки якій батьки зможуть спостерігати за заняттями.

«Пройшло 1,5 роки, відколи ми підписали меморандум з облдержадміністрацією щодо впровадження інклюзії в районі. Запевняю, що ніхто і не сумнівався, не вагався у доцільності такої освіти. Всі дивилися уперед, бо чітко розуміли, що інклюзія – надважлива справа», – розповів голова Корецької райдержадміністрації Сергій Черній.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024