Велозаїзд, ярмарки та концертна програма: в Острозі відгримів День міста

03 Червня 2019, 16:30
1128

Рівненщина багата старовинними пам'ятами, історичними місцями та містами. Одним з таких міст, де історія переплітається з сучасністю є Острог, який днями відзначив 919-ту річницю. 

Урочистості та масові заходи до Дня міста відбувались у неділю, 2 червня. 

Зі святом острожан привітав заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір:

«Сьогоднішній день особливий для тих, хто живе та працює в Острозі. Хто робив перші кроки вулицями цього міста або приїхав сюди та знайшов свою долю. Для кого тут – рідний дім, у який завжди хочеться повертатися. Хто кожного дня вкладає душу в розвиток та процвітання малої Батьківщини.  Адже Острог – місто сильних духом, працьовитих, завзятих, натхненних людей, які, не шкодуючи сил та часу, працюють на благо рідного краю».

Гучне святкування розпочалось зі спортивної програми. Уранці активні острожани цілими сім’ями брали участь у легкоатлетичному забізі. Учасники подолали дистанцію 1000 метрів. Переможці отримали нагороди. Після цього стартував перший міський велозаїзд. Участь у ньому взяло близько 30 осіб. Велозаїзд не був змаганням, однак символічні призи учасники отримали.

Зокрема, Юлія Бойко стала наймолодшою учасницею, Віталій Ундір – найстаршим.







Паралельно на Замковій горі відбувався пленер від викладачів Київської державної художньої середньої школи імені Т.Г.Шевченка. Гості малювали пам’ятки Острога – замок, Круглу вежу, Богоявленський собор. До творчого процесу долучилися також вихованці Романа Ярмолки, учні художнього відділення Острозької школи мистецтв.



Під час для міста в Острозі працювали ярмарки та креативні зони. 




Крім того, працювало містечко народних майстрів та умільців, атракціони та розваги. 







На острожан та гостей міста також чекав святковий концерт.  У честь свята міський голова Острога вручив відзнаки та грамоти жителям міста. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024