Віталій Ундір: «Молокозавод у Головниці без очисних споруд працювати не буде!»

19 Червня 2019, 20:11
Під час перевірки 3948
Під час перевірки

У селі Головниця місцеві жителі скаржаться на нестерпний запах від зливів виробництва молокозаводу, і як наслідок, неякісну воду у колодязях.

Про це керівництву області селяни розповіли напередодні, під час святкування Дня села.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір вже наступного дня приїхав на молокозавод, аби зустрітись з власниками підприємства та побачити проблему на власні очі.

На зустріч зібрались місцеві жителі, представники місцевої влади та керівництво заводу. Мешканці стверджують, що щодня із виробництва виливають у природнє середовище біля 40 тонн відходів, а саме сироватку та жирні змиви. Люди турбуються за здоров’я власних дітей, адже вода у колодязях теж зіпсована.

Керівництво ж молокозаводу від усіх звинувачень відхрещується, перекладаючи відповідальність на місцевих, які буцімто здають кисле молоко, яке й доводиться виливати.

Під час огляду тереторії  виявили, що на заводі  немає очисних споруд. Натоміть лежать шланги, з яких течуть відходи. Також на території є два септики для зберігання рідких відходів. Однак, і вони вже роками не працюють.

Перший заступник голови ОДА звернувся до власників заводу  і попросив навести порядок, бо інакше підприємство закриють. Вони ж в свою чергу повідомили що вже мають проект очисних споруд, але він ще не погоджений. Приблизна вартість такого проекту – 1,5 мільйона гривень.

«Це важливо, щоб підприємство працювало, бо це робочі місця, це продукція і це податки, які йдуть у в сільську раду і район. Але в таких умовах як сьогодні, коли такий сморід і люди не мають чистої води, підприємство працювати не буде! Ви ж наробите тут екологічну катастрофу!», – додав Віталій Ундір.

Після огляду території молокозаводу Віталій Ундір звернувся до жителів Головниці та наголосив, що завод без очисних споруд працювати не буде:

«Це, звісно, жах і такого в цивілізованому світі бути не може. Я радикально наголошую, що завод без очисних споруд працювати не буде! Я запрошую вашого представника від громади, сільського голову та власників заводу представити мені проект очисних споруд. Ми вирішимо конкретні дати, коли має все має бути реалізовано. До того часу ні сироватку, ні змиви ніхто в поле викачувати не буде».

Перший заступник голови ОДА пообіцяв, що допоможе укласти відповідні угоди з підприємствами, які мають техніку, щоб відновити роботу септиків. Доки не запрацюють очисні споруди, вивозити та утилізовувати відходи будуть спеціальні підприємства.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024