Атмосферно, весело та смачно: як у Корці фестиваль відгуляли

16 Липня 2019, 11:28
3154

На березі Корчика у Корці 12-14 липня відбувся фестиваль народної творчості «Зелене купало в літо упало».

Цей фестиваль вже став візитівкою Кореччини, так як відбувається 15-ий рік поспіль. А цього року, за погодженням з Міністерством культури України, фестивалю присвоєно статус Всеукраїнського. Про це йдеться на сторінці Корецької РДА.

На святі була неймовірна атмосфера: гостинні люди, чудова музика, смачні частування.

Розпочалось дійство в п’ятницю 12 липня з круглого столу «Мистецтво об’єднує нас» та виступів аматорських колективів на святах у селах району.

На наступний день, відвідавши мистецьку вітальню Корецького РБК, учасники фестивалю урочистою ходою вирушили на берег річки Корчик.



Святкова хода
Святкова хода

На народні гуляння прибули професійні, аматорські колективи та народні умільці. Прекрасну спільну концертну програму «Святковий розмай» підготували творчі колективи Луганської, Київської, Житомирської, Хмельницької, Львівської, Волинської, Рівненської областей.

Взяли участь в святкуванні і представники бізнесу Султанату Оман, підмітивши, що в нас вродливі жінки, прекрасна природа, гостинні люди, смачна кухня.


 

В ході святкового дійства гості змогли відвідати ярмарку розваг і містечко ремесел, презентацію садиб «Гостинна Кореччина запрошує», поплавати на човнах, покататися верхи на конях, зробити фото напам’ять в спеціально обладнаній зоні.

Фольклорне дійство «Петрівочка – мала нічка», день річки Корчик, спортивні, кінно-трюкові розваги, конкурс «Купальська красуня», театралізоване купальське дійство «Чари Купальської ночі», фаєр-шоу, виступ гурту «ГуляйГород» - і це навіть не повний список розваг Купальських святкувань.


 

Завершився фестиваль музейними гостинами і виставкою майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Корецького районного історичного музею.

Свято пройшло чудово, а хороші спогади і враження ще надовго залишаться в пам’яті мешканців Кореччини і гостей нашого краю.






1
Купальські обряди
Купальські обряди

Святкова хода
Святкова хода


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39