На Кореччині незадовільний стан щеплення проти кору

18 Липня 2019, 11:40
На Кореччині незадовільний стан щеплення проти кору 760
На Кореччині незадовільний стан щеплення проти кору

На Рівненщині продовжують хворіти кором. За останній тиждень, 8–14 липня, у регіоні захворіло 17 осіб (з них 7 дітей). Це найнижчий показник за тиждень із початку року.

Однак в Рівненському обласному лабораторному центрі зазначають, що для успішного подолання епідемії необхідно забезпечити належне охоплення всіх підлягаючих щепленнями КПК вакциною. Однак рівень вакцинації в області не досягає тих показників, при яких циркуляція вірусу кору припиниться.

За перше півріччя в області провакциновано проти кору 42,6% дітей у віці 1 рік. 

На Креччині цей показник сягає лише 28,4% від загальної кількості малюків. Це один із найгірших показників в області. Для порівняння, у Рівненському районі вакциновано лише 27,3%, а в Острозькму – трішки більше 26%.

В ОЛЦ нагадують, що наявність щеплень за календарем – це обов’язкова вимога для відвідування дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.
Щеплення проти кору потребує і доросле населення. Згідно наказу МОЗ від 23.04.2019 № 958 дорослим за відсутності протипоказань, що наведені в інструкції із застосування вакцини, роблять щеплення без обмежень за віком, якщо вони не хворіли на вказані інфекції та/або не мають зазначеного в медичній документації підтвердження введення двох доз вакцини, або мають негативні результати лабораторного обстеження щодо наявності специфічних антитіл IgG.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024