Електронна пенсія: що корчанам варто знати про нову послугу

12 Серпня 2019, 18:30
Фото ілюстративне 1079
Фото ілюстративне

Запровадили спрощений механізм взаємодії громадян із Пенсійним фондом.

Пенсійний фонд запровадив нову модель звернення громадян по призначення пенсії в «один дотик» через вебпортал електронних послуг фонду. Сервіс передбачає подання документів для призначення пенсії дистанційно в електронному вигляді (заява та копії документів, завірені електронним підписом). Після ухвалення рішення про призначення пенсії надходитиме СМС-повідомлення про необхідність звернення до сервісного центру по отримання пенсійного посвідчення, повідомляє «Урядовий кур'єр».

«Уже найближчим часом презентуємо мобільний додаток, за допомогою якого можна буде самостійно подавати всю інформацію до Пенсійного фонду й отримувати її», — повідомив на пресконференції голова Пенсійного фонду Євген Капінус.

Електронні заявки громадяни повинні залишати на вебпорталі електронних послуг фонду, на якому необхідно попередньо зареєструватися, уточнив директор департаменту інформаційних систем і електронних реєстрів Пенсійного фонду Олександр Малецький.

Нова послуга існуватиме паралельно з можливістю особисто прийти до центру обслуговування Пенсійного фонду й подати документи для призначення пенсії, повідомляє УНІАН. За даними Пенсійного фонду, нині заявки на отримання звернення по призначення виплат за допомогою послуги «е-пенсія» подали 11 осіб. На розгляд кожної заявки, поданої в електронній формі, відведено десять днів. Загалом станом на квітень цього року на порталі Пенсійного фонду було зареєстровано понад 3,2 мільйона користувачів, з них 400 тисяч зареєструвалися за допомогою електронного цифрового підпису.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39