На Кореччині формують суд присяжних

22 Серпня 2019, 18:02
1126

Корецька районна рада формує список присяжних, які будуть залучатися для розгляду і вирішення справ у Корецькому районному суді Рівненської області.

Про це йдеться на сайті райради.

Відповідно до вимог ст. 64 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», на підставі подання Територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області про формування та затвердження списку присяжних від 01 липня 2019 року № 620-02/19,  з метою забезпечення належного здійснення судочинства на території  Корецького району.  

Присяжними можуть бути громадяни України, що досягли тридцятирічного віку і постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду , а також які відповідають вимогам ст.65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та дали згоду бути присяжними.

Не підлягають включенню до  списків присяжних громадяни:

1) визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;

2) які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків присяжного;

3) які мають незняту чи непогашену судимість;

4) народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники правоохоронних органів (органів правопорядку), військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя;

5) особи, на яких протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;

6) громадяни, які досягли шістдесяти п’яти років;

7) особи, які не володіють державною мовою.

Усіх бажаючих бути присяжними просимо звертатися до Корецької районної ради за адресою: 34700, м. Корець,  пл. Київська, 5, (приймальна районної ради),  тел.2-10-10 та подати такі документи:

1. Власноручно написану заяву про включення до списку присяжних  Корецького  районного суду  Рівненської області (див. зразок).

2. Ксерокопію паспорта громадянина України (1 - 2 сторінки та сторінка з інформацією про останнє місце реєстрації /проживання кандидата).

3. Довідка з місця роботи або копія трудової книжки (перша сторінка та сторінка з останнім записом), у разі, якщо особа безробітна.

4. Згода на обробку персональних даних.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024