Міжнародний день усвідомлення: події і свята 12 вересня

12 Вересня 2019, 09:26
941

Доброго ранку, дорогі читачі!

«Найскладніше почати діяти, все інше залежить тільки від наполегливості», – Амелія Ергарт.

12 вересня День ангела відзначають Олександр, Оникій, Арсеній, Опанас, Вікторія, Вріена, Гаврило, Григорій, Данило, Денис, Євлалія, Євстафій, Єфрем, Іван, Ігнатій, Іоанникій, Корнилій, Леонід, Макар, Никодим, Павло, Сава, Сармат, Септімін , Спиридон, Фантіни, Федір, Ферапонт, Філик, Фортуніан, Христофор, Яків, Януарій (Іануарій).

Сьогодні Міжнародний день усвідомлення. Mindfulness Day відзначається з 2011 року. Мета – підвищити поінформованість широкого загалу про глибоку цінність і корисність усвідомленості. Ці вересневі заходи у другій декаді місяця мають щорічний характер.

Свій День народження святкує Ніна Манчук, секретар Мощаницької сільської ради. Щиро вітаємо зі святом та зичимо щедрого зажинку на життєвій ниві!

У церкві 12 вересня вшановують пам'ять Олександра Невського – це день перенесення його мощей. Олександра Невського вважали заступником руської землі, і в пам'яті нащадків назавжди залишаться битви, в яких він здобув перемогу, зокрема Невська битва та льодове побоїще.

У народі свято прозвали Ситником оскільки цього дня було прийнято накривати багаті столи, кликати гостей і влаштовувати пишні бенкети. Як правило, обов'язково готували ячмінну кашу на молоці, а також подавали на стіл хліб, випечений із зерна нового врожаю. Робили спеціальний обряд, який, згідно з прикметами, гарантував родючий рік. Для цього завивали в одну косу ячмінні стебла разом з лляними і вівсяними.

Народні прикмети на 12 вересня

  1. Якщо птахи 12 вересня кружляють високо і не хочуть відлітати, то осінь буде теплою, сухою і тривалої
  2. Теплий і ясний вечір 12 вересня віщує, за прикметами, добрий урожай у наступному році
  3. Зорепад 12 вересня – наступного року можливий неврожай

Цей день в історії:

  • 490 до н. е. – Марафонська битва (під час греко-перської війни грецькі війська під командуванням Мільтіада здобули перемогу над перськими військами Дарія І).
  • 1898 – у Києві відкрито Київський політехнічний інститут
  • 1958 – в компанії Texas Instruments створили першу мікросхему
  • 1991 – у Києві демонтували монумент на честь Жовтневої революції на майдані Незалежності
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024