Вода на корецькому пляжі не відповідає нормі за біологічними показниками

14 Вересня 2019, 14:24
1388

За результатами дослідження Рівненського обласного лаболаторного центру МОЗ України вода із місця масового відпочинку у Корці не відповідає нормі.

Рівненський ОЛЦ МОЗ України протягом купального сезону здійснював моніторинг за місцями масового відпочинку населення, яких в області нараховується 31, з них 15 – це санкціоновані пляжі та 16, що вважаються стихійними.

З початку купального сезону усі місця масового відпочинку населення області охопили лабораторними дослідженнями. В межах здійснення моніторингу за місцями масового відпочинку населення області з поверхневих водойм лабораторіями ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» провели 866 досліджень за санітарно-хімічними показниками води, з них 52 не відповідали гігієнічним нормативам.

Основна невідповідність реєструвалась за показниками каламутності, БПК та водневим показником на пляжах Володимирецького, Здолбунівського, Млинівського, Дубенського, Костопільського районів та м. Рівне.

За мікробіологічними показниками виконали 388 досліджень, відхилення від санітарних норм виявлено у 20 пробах. Нестандартні проби спостерігались у відібраних зразках із оз. Басів Кут та із місць масового відпочинку міст Дубно, Сарни, Вараш, Радивилів, Корець, Здолбунів, Березне, смт Зарічне, Гоща та села Воронки Володимирецького району.

Паразитологічнихми дослідженнями виявлялено яйця гельмінтів у пробі води громадського пляжу м.Сарни та в грунті пляжу озера Басів Кут м.Рівне.

Не реєструвались відхилення від санітарних норм у пробах води поверхневих водойм та грунту пляжів: м. Дубровиця (р.Горинь), с.Товпижин (БВ «Мотор»), с.Хрінники (КЗ дитячий санаторій «Хрінники», ОК «Чайка») Демидівського, с.Б.Воля (РОК «Біле озеро»)Володимирецького районів.

Органи місцевого самоврядування та виконавчої влади, балансоутримувачі інформовані щодо незадовільних результатів лабораторних досліджень, відібраних у місцях оздоровлення та відпочинку.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024