У жовтні стартує монетизація пільг на комуналку

18 Вересня 2019, 19:10
613

З 1 жовтня в Україні розпочнеться монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

З-поміж осіб, які мають право на пільги, – чорнобильці, репресовані, багатодітні сім’ї, ветерани військової служби, ветерани війни, зокрема інваліди та учасники бойових дій. Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Окрім того, преференції мають і пенсіонери, які працювали у сільських бібліотеках, освітніх, медичних та культурних закладах.

Тож, аби скористатися монетизацією пільг, їм необхідно до 15 жовтня звернутися до місцевих відділів соцзахисту населення та написати заяву, у якій вказати реквізити банку або ж поштового відділення.

Пільговиків, які можуть отримати гроші, будуть отримувати смс-повідомленнями. Якщо ж пільговик не має боргу за житлово-комунальні послуги, він може отримати «живі» гроші на рахунок у банку. Це кошти, які накопичилися у результаті економії енергоресурсів.

У тому ж разі, коли пільговик матиме борги, він буде переведений на безготівкову форму виплати. Це не означає, що у людини заберуть пільгу, просто боржник не зможе мати «живих» коштів на своєму рахунку за економію енергоресурсів.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024