Великі Межирічі: школярі відпрацювали алгоритми вибору професії

24 Вересня 2019, 18:42
1185

У Великомежиріцькій СЗОШ-інтернат І-ІІ ступенів фахівці Корецької районної філії Рівненського ОЦЗ провели профорієнтаційний урок: «Алгоритм вибору професії ».

Про це йдеться на сайті Корецька районна філія Рівненського обласного центру зайнятості.

Школярі виконували вправи та руханки, заповнювали анкети, грали в гру «Пошук скарбів» та отримати відповіді на безліч запитань, які стосувались сфери профорієнтації та вибору в майбутньому робочого місця.

«Основна мета профорієнтаційного уроку – сформувати у школярів мотиваційну орієнтацію, пов′язану з вибором професії, ознайомити з переліком послуг, які надає служба зайнятості, проінформувати учнів про світ професій, надати поради щодо здійснення усвідомленого вибору майбутньої професії відповідно до особистих схильностей, здібностей та вимог сучасного ринку праці», – йдеться на сторінці.


У кожного з учнів цього закладу є свої вимоги до професії: Сніжана мріє про медицину, Віталик хоче стати кухарем, Владислав прагне випікати торти, Іванко хоче  бути фермером.
Марина Сергієнко повідомила учнів про те, що обираючи фах, слід пам′ятати про свідомий вибір професії з врахуванням своїх нахилів та здібностей.

У ході уроку зі школярами обговорили обґрунтованість професійного вибору в умовах ринку праці, що швидко змінюється.




 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024