На Рівненщині літак розкидає вакцину для диких тварин

02 Жовтня 2019, 13:45
На Рівненщині літак розкидає вакцину для диких тварин 864
На Рівненщині літак розкидає вакцину для диких тварин

Мешканців Рівненщини попереджають про розповсюдження вакцини від сказу та просять не чіпати її руками.

Понад 27 тисяч доз вакцин проти сказу тварин скинуть з літаків на території Рівненщини. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм.

Тож жителів області закликають не хвилюватися, коли вони побачать літак АН-2, що розкидає вакцину.

«Ми не можемо ін’єкційно вакцинувати диких тварин проти сказу. Тож цей спосіб достатньо ефективний. Він використовується у європейських країнах», – відзначає керівник управління Володимир Лазарчук.

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м'ясокісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Достатньо лише кілька крапель дієвої рідини, щоб вона всмокталася. І це буде рівноцінно ін’єкції.

Ці заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, які є основними розповсюджувачами збудника сказу.

Прохання до жителів області: при виявленні приманок – не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання застерегти своїх дітей, щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024