Митрополит Драбинко подарував у Корецький музей Пересопницьке Євангеліє

05 Жовтня 2019, 18:46
1914

Митрополит Драбинко привіз до Корця факсимільне (твір друку, що графічно точно відтворює раніше випущене оригінальне видання або рукопис) видання Пересопницького Євангелія.

Про це митрополит пише на своїй особистій сторінці у Facebook.

Фонд Корецького районного історичного музею поповнився виданням Пересопницького Євангелія, яке видане у 2008 році з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира. На сьогодні Пересопницьке Євангеліє є клейнодом Української держави. Саме на цій книзі новообрані Президенти України складають присягу на вірність українському народові.


Також під час візиту гість оглянув експозицію про історію малої Батьківщини та відповідав на запитання присутніх корчан  про становлення Православної Церкви України.

«Приємно, що в планах музею є бажання створити експозицію, яка б висвітлювала становлення ПЦУ. Щира подяка настоятелю Свято-Воскресенського храму протоієрею Іоанну Мациканичу за організацію події та директору Корецького історичного краєзнавчого музею – Неонілі  Брухлій за теплу зустріч та пізнавальну екскурсію», – зазначив митрополит Драбинко.





 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024