Корчан закликають не палити суху траву та сміття

08 Жовтня 2019, 10:16
1694

Міська рада звертається до мешканців міста з проханням не спалювати суху траву та сміття.

Останнім часом мають місце непоодинокі випадки спалювання в місті побутового та іншого сміття. Серед мешканців міста є ті, хто наводячи лад на своїх ділянках спалює рештки, ті, хто поряд страждають від цього, ті, кого злить така безвідповідальна поведінка ну і звісно ті, кому байдуже, або не відомо про шкоду від такого спалювання. Особливо у вечірню пору місто буває задимлене, через відчинені вікна дим проникає з повітрям, яким ми дихаємо, в помешкання.

  •  Дим від спалювання сміття негативно впливає на стан навколишнього середовища і загрожує здоров’ю людей. Особливо важко доводиться людям, що страждають на бронхіти, бронхіальну астму, риніти чи тонзиліти.
  •  Спалюючи рослинність, її залишки або тверді побутові відходи, ви погіршуєте стан атмосферного повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну  з найотрутніших для організму речовин – діоксин. Із листя, що тліє і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання. Спалюючи суху рослинність, ви погіршуєте своє здоров’я та довкілля.
  •  Спалювання сміття заборонено законом!  Згідно ст. 152 КУпАП та Правил доброустрію м.Корець за порушення правил благоустрою, в тому числі за спалювання відходів рослинного та промислового походження, передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 1700 гривень!


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024