Депутати Корецької райради проти «формули Штайнмаєра»

12 Жовтня 2019, 12:15
1373

Корецькі районні депутати виступили проти реалізації «формули Штайнмаєра» та надання особливого статусу окупованим територіям Донецької та Луганської областей. Про це вони заявили на позачергову сесії районної ради у вівторок, 8 жовтня.

Друге питання порядку денного – звернення депутатів Корецької районної ради Рівненської області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо продовження до 2025 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. 

«Сьогодні ми пропонуємо продовжити мораторій до 1 січня 2025 року. Це питання стосується нашого народу і нашої державності. Не можна поспіхом приймати такі рішення. Варто врегулювати низку питань. Насамперед, покупцями землі повинні стати українці, а не іноземці. І хоч у Законі прописано, що землю можуть купити громадяни України, юридичні особи, утворені за законодавством України, територіальні громади, держава, але засновниками можуть бути будь-хто. Дуже важливо, щоб мали змогу купити, наші дрібні фермери, які мають невеликі наділи. Вони повинні мати доступ до кредитування. Відповідно слід створити земельний банк, засновником якого буде держава і надаватиме кредити під низькі відсотки. Тому просимо підтримати це рішення», – зазначив депутат, Валерій Власюк.

Районні обранці у своєму зверненні зазначають, що «…враховуючи бойові дії на сході України, при відкритті ринку землі є ризик втрати територій. Таким чином країна в нинішніх умовах не готова до продажу землі ні в організаційному, ні у правовому, ні в економічному сенсі».

Депутати одноголосно підтримали проєкти рішень, винесених на розгляд сесії питань порядку денного. 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024