У Грузії підтримали рішення Грецької церкви щодо ПЦУ

13 Жовтня 2019, 14:06
Михайлівський золотоверхий собор (ПЦУ) в Києві 698
Михайлівський золотоверхий собор (ПЦУ) в Києві

Один із ієрархів Грузинської православної церкви привітав рішення позачергового собору ієрархів Грецької церкви про визнання ПЦУ.

Єпископ Маргветський і Убіський Мелхіседек (Хачідзе) висловив надію, що таке ж рішення буде ухвалене і Грузинською церквою. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає 24 канал.

 

Єпископи Грецької церкви визнали самостійність Православної церкви України під час засідання священного синоду 12 жовтня  Грецька церква визнала Православну церкву України під головуванням архієпископа Афінського і всієї Греції Єронима.

Священний синод Церкви Греції визнав автокефалію Української церкви. Аксіос (Достойно!). Сподіваємось, що Священний синод Грузинської церкви також визнає автокефалію Української церкви, – мовиться у повідомленні.


 

Глава Православної церкви України Епіфаній зазначив, що Грецію і Україну пов’язують багато славних сторінок історії, дружби та співпраці.

«Встановлення повного євхаристійного єднання та офіційних відносин між помісними церквами Греції та України — ще одна сторінка, яка навіки буде вписана в нашу історію і наші серця», — написав Епіфаній на своїй фейсбук-сторінці.

Епіфаній також сподівається, що невдовзі відвідає Афіни та зустрінеться з Ієронімом.


 

 

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024