Чому у Великих Межирічах закрили лікарню, яка облуговувала вісім тисяч пацієнтів

20 Жовтня 2019, 12:29
2833

Головний лікар Корецької районної лікарні розповідає, що відділення довелося закрити, бо грошей на його утримання немає. Саме тому лікарня у Великих Межирічах  від вівторка, 15 жовтня, не працює.

Про це йдеться на сайті 5 Каналу.

Піти на такий крок спонукав брак фінансування, кажуть медики. Відділення обслуговувало 8 тисяч пацієнтів. Дехто з них сьогодні прийшов під стіни лікарні. Обурені мешканці вимагають скасувати рішення про закриття відділення. 

«У нас такий кусочок остався лікарні – і ту вони хочуть закрити. То ми вже тут каліками залишимось! Як я буду в той Корець чи Гощу їздити на півтори тисячі», – обурюється Галина Довмат.

Близько сотні місцевих зібралися під стінами терапевтичного відділення Корецької районної лікарні. Прийшли, бо дізналися, що відділення вже не працює.

Нині у відділенні жодного пацієнта. Звільнено й увесь персонал.

Загалом у відділені працювали десятеро людей. Лікар приїжджав двічі на тиждень із районного центру. Допомогу здебільшого надавали людям похилого віку.

«8-9 людей було на стаціонарі постійно, 4 ночували, їли і йшли додому. Пішли витрати, витрати пішли не тільки через нашу лікарню, а загалом, але вирішили нас скоротити, бо ми далеко і будемо мовчати», – переконує старша медсестра терапевтичного відділення Наталія Онищук.

Відділення обслуговувало 8 тисяч пацієнтів. Від початку року у стаціонарі лікувалися понад три сотні пацієнтів. Тепер, щоб цілодобово отримувати медичну допомогу, їм доведеться їздити до сусідніх сіл за 30 кілометрів.
Відділення довелося закрити, бо грошей на його утримання немає, розповідає головний лікар Корецької районної лікарні. Запевняє: про це колектив повідомили ще у липні.

«Оптимізація проходить по районній лікарні усій і також по терапевтичному відділенні №2 у зв'язку з обмеженим фінансування, бо медсубвенції як такої у 2019 році – не буде», – пояснює головний лікар Корецької ЦРЛ Володимир Сухий.

В обласному управлінні охорони здоров'я Рівненщини обіцяють зробити перевірку.

«Ми для того, щоб зрозуміти, вірно чи не вірно проведено закриття цієї лікарні, зробимо перевірку. Усе буде залежати від результатів нашої перевірки», –  зазначив заступник начальника обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник.

За словами чиновників, у приміщенні планують облаштувати центр первинної медико-санітарної допомоги. Тут працюватиме частина працівників терапевтичного відділення. Решті пропонують переходити до районної лікарні. Запевняють: без медичної допомоги людей не залишать, щоправда, працюватиме лише денний стаціонар, цілодобового не буде. З такими умовами місцеві не згодні. Кажуть, якщо відділення не залишать у їхньому селі, вдадуться до акцій протесту.

Читайте такожУ Великих Межирічах селяни протестували проти закриття терапевтичного відділення

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024