Олександр Драбинко очолив чин поховання рештків бійців УПА

26 Жовтня 2019, 13:04
765

Високопреосвященний митрополит Переяслав-Хмельницький та Вишневський Православної Церкви України Олександр (Драбинко) очолив поховання рештків восьми бійців УПА, які знайшли в Дубенському районі. Їх перепоховали в урочищі Гурби на території Свято-Воскресенського чоловічого монастиря.

Влітку 2019 року на Дубенщині під час пошукових робіт виявили останки тіл восьми бійців УПА. Вони загинули в боротьбі за Україну з частинами НКВС у 1944 році. Як повідомляють на сайті Рівненської ОДА, рештки загиблих урочисто перепоховали на території Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських могилах.

Урочиста церемонія перепоховання вояків УПА в крипти Меморіалу «Герої Гурбенської битви» розпочалася з виконання Державного Гімну України. Славень виконав військовий оркестр ОК «Захід». Після чого відбулося заупокійне богослужіння та чин погребіння, яке очолив Високопреосвященний митрополит Переяслав-Хмельницький та Вишневський Православної Церкви України Олександр (Драбинко) в співслужінні духовенства Рівненської єпархії ПЦУ.

Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів УПА і поклали гірлянди пам'яті та квіти до крипт Меморіалу «Герої Гурбенської битви».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024