Оман зацікавився бізнесом на Кореччині

02 Листопада 2019, 10:14
Під час підписання Меморандуму 2049
Під час підписання Меморандуму

Минулого тижня на Кореччині побували більше двадцяти бізнесменів із Оману.

Зустріч закордонних гостей відбулася у залі туристично-інформаційного центру у приміщенні районної бібліотеки. Голова райради Ігор Хоменчук, заступник голови РДА Олександр Сухий та депутат райради Борис Дицяк надали іноземним гостям розгорнуту інформацію щодо економічного, виробничого та інвестиційного потенціалу району, позначили найбільш привабливі з ділової та інвестиційної точки зору напрямки співробітництва, повідомляють на сайті районної ради.

Найбільшу зацікавленість бізнесменів викликали пропозиції співпраці в галузі сільського господарства та переробки продуктів харчування, спільної експлуатації кар'єрів з видобування граніту та інших мінеральних та будівельних матеріалів, розвитку туризму та туристичної інфраструктури тощо.

Про свої плани оманці розповідають:

«Кореччина приваблива великою кількістю родючих земель і працелюбних людей – ось, що найбільше нас цікавить. Адже ми можемо взяти в оренду щонайменше 50 тисяч гектарів землі, аби вирощувати зернові культури. Також у планах є створення повного циклу тваринницького виробництва, щоб вирощене на Кореччині м’ясо йшло до Оману. Є можливість будівництва потужного підприємства із виробництва макаронних виробів із зернових культур, вирощених на території району», – ділиться Худаїб Адам алі Заре, керівник спільного українсько-оманського проекту.

Між торгово-промисловою палатою Аль-Бураймі (султанат Оман) та Корецькою районною радою підписаний Меморандум взаєморозуміння, оскільки ТПП Аль Бураймі та райрада мають намір зміцнювати економічні та торговельні відносини між відповідними країнами. Це своїми підписами засвідчили Абдулла Аль-Барвані, представник ТПП України в Султанаті Оман, та Ігор Хоменчук, голова Корецької районної ради. Це уже третій візит оманців-бізнесменів на Кореччину.

«Султанат Оман є перспективним партнером України, – коментує Ігор Федорович, очільник райради. – Протягом останнього часу спостерігається активізація двосторонніх торговельних зв’язків. У 2017 році торгівля між країнами досягала 39 мільйонів доларів, за минулий рік ця цифра склала 67 мільйонів доларів, до кінця поточного року очікується на рівні 95-100 млндоларів. На сьогодні між Україною та Оманом підписано одну економічну угоду – про сприяння та взаємний захист інвестицій».

Читайте також: Корчани здобули перемоги на Кубку України з тхеквондо


 

Коментарі
05 Листопада 2019, 13:00
Доброго дня. Всіх цікавить українська земля і наша влада її роздає її направо і наліво вже протягом 25 років. 50 000 га це майже весь Корецький район сільхозземель. Невже в районі немає фермерів що зацікавлені в розширенні...
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024