Всесвітній День боротьби з пневмонією: події 12 листопада

12 Листопада 2019, 08:21
825

Доброго ранку, дорогі читачі!

Нині, 12 листопада. Багатство людини визначається пропорційно до кількості речей, які вона може залишити без нагляду.

12 листопада День ангела відзначають власники таких імен: Олександр, Анастасія, Артем, Герман, Олена, Зиновій, Йосип, Леонід, Макар, Максим, Марк, Матвій, Семен, Степан, Терентій, Юліан.

Всесвітній День боротьби з пневмонією

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Всесвітня організація охорони здоров’я оголосили 12 листопада 2009 днем початку масштабної кампанії по боротьбі з дитячою пневмонією.
У цей день вшановують пам’ять священномученика Зиновія, єпископа Егейського, і сестри його – мучениці Зіновії, що жили в 3 столітті в Каппадокії. Зиновій і Зиновія народилися у благочестивих батьків, які виховали їх до християнської віри.

На Зиновія і Зіновію відзначали свято рибалок і мисливців. Мисливці, збираючись у цей день за зайцями, збиралися бенкетувати в одну хату. Потрібно було неодмінно зловити хоча б одного звіра, якого називали іменинним, інакше полювання на протязі всього року могло бути невдалим. Рибалки на Зиновія також вирушали на лови. Якщо мережі приходили повними, улов неодмінно відзначали гулянкою на березі річки.

Крім того, цей день називали Синичкиним святом, оскільки саме до Зіновія з півдня прилітали всі птахи-зимники, в тому числі синиці, снігурі, омелюхи. Діти під керівництвом дорослих починали майструвати і розвішувати годівниці.

Прикмети:

  • Якщо листя з дерев нечисто опаде — буде сувора зима.
  • Калина вже достигла, а листя на ній ще зелене — тепла осінь. Буває і навпаки: листя опаде, а плоди аж до морозів тверді.
  • Ранній сніг на ранню весну.
  • Якщо в листопаді появляються комахи — зима буде теплою.

Події :
1648 – по виплаті відкупного козацькі сили зняли облогу Замостя.
1871 – в Одесі дебютує як актор-професіонал Марко Кропивницький, український актор та режисер, у складі трупи народного російського театру графів Маркових і Чернишова (у виставі за п’єсою Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці»).
1893 – У газеті «San Francisco Morning Call» опубліковано перше оповідання 17-річного Джона Гріффіта (Джек Лондон) «Тайфун біля берегів Японії».
1918 – Гетьман України Павло Скоропадський узаконив автокефалію Української Православної Церкви

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024