Нардеп від Кореччини підтримав криміналізацію незаконного видобутку бурштину

12 Листопада 2019, 21:06
Незаконний видобуток бурштину 819
Незаконний видобуток бурштину

Більшість нардепів із Рівненщини підтримали рішення щодо врегулювання питання видобутку бурштину.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Верховна рада в першому читанні підтримала законопроект № 2240 про врегулювання питання видобутку бурштину. Це рішення підтримали 342 нардепи, сьогодні 12 листопада.

Зокрема, у Раді пропонують Кримінальний кодекс України доповнити статтею 240, згідно з якою незаконний видобуток, збут, придбання і перевезення бурштину карають штрафом від 3 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів (51 тис. – 17 тис. Гривень). Також можуть здійснювати захід у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 6 років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна.

Ті ж самі дії, вчинені повторно або у великих розмірах, або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, карають позбавленням волі на строк від 4 до 7 років з конфіскацією майна.

Усі шість нардепів від партії «Слуга народу» підтримали цей законопроект: Роман Іванісов, Дмитро Соломчук, Олександр Салійчук, Олександр Ковальчук, Олександр Аліксійчук та Сергій Литвиненко. Також, підтримав введення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток бурштину народний депутат від північних районів області, де ця проблема особливо актуальна, член депутатської групи «За майбутнє» Віктор М’ялик.

Проте не усі народні депутати від Рівненщини підтримали ініціативу. Зокрема, не голосувала депутатка від партії «Голос» Соломія Бобровська.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024