У секретаря Стовпинської сільської ради сьогодні День народження

02 Січня 2020, 11:00
940

2 січня – 2-й день року в григоріанському календарі. До кінця року залишається 364 дні. День народження цього дня святкує секретар Стовпинської сільської ради Андрій Москалик.

Шановний Андрію Андрійовичу!

Міцного здоров’я, терпіння та наснаги Вам, нехай в родині панує завжди затишок, добробут та злагода. Нехай всі проблеми та незгоди обходять стороною.

З Днем Народження!!!

Іменини сьогодні святкують: Гнат, Данило, Іван, Георгій, Юрій.

Народний календар:

2 січня віруючі вшановують Іоанна Кронштадського – православного святого, який жив у XIX столітті. Також в цей день моляться святого Ігнатія Богоносця. На честь цих святих в храмах 2 січня служать молебні і влаштовують хресні ходи. У народному календарі йдеться про те, що велика увага 2 січня приділяється захисту будинків від злих сил. Про погоду в день 2 січня можна судити про те, яким буде урожай.

У цей день починали готуватися до святкування Різдва. Господині 2 січня прибирали в будинках, запасалися продуктами, фарбували меблі і стіни. Всі розучували колядки, пісні, шили карнавальні костюми. І згадували прикмети!

Тим, хто народився 2 січня, дарували талісман з турмаліном. Вважалося, що цей камінь зможе вберегти від біди, псування і пристріту, подарувати довголіття і міцне здоров’я.

У цей день казали: якщо вечірня зоря має рожевий колір, а ранок сірий і похмурий – буде ясний день і вечір із слабким вітром. А яскраво-жовтий, а також золотистий, рожевий, зеленкуватий кольори вечірньої зорі – на суху, часто вітряну погоду.

Погода цього дня вказує яким буде серпень. Наші пращури помітили: наскільки сильний мороз, настільки буде спекотно влітку. А якщо є іній на деревах, то погода найближчими днями буде ясною.

У минулі часи був звичай на Ігнатія навколо дому обносити ікони, захищаючи таким чином дім від зла. У цей день садівники трясуть плодові дерева на хороший урожай.

У цей день з дерев і чагарників струшують сніг. Чим більше снігу вийде струсити, тим більший урожай вдасться зібрати влітку і восени. Особливо часто сніг струшували з яблунь, оскільки 2 січня вважали «яблучним днем».

Якщо на деревах 2 січня іній, значить, погода буде ясною.

Зоряне небо віщує багатий урожай протягом усього року.

Якщо синиці голосно щебечуть – то, за прикметами, чекай довгі, холодні дні.

Яка погода 2 січня, таким і буде місяць серпень. Якщо на вулиці сльота і хуртовина – холодним і дощовим, а якщо морозним і ясним – то жарким і сонячним.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024