Нові умови безвізу, чого чекати українцям

20 Січня 2020, 17:30
865 Джерело: Фотоілюстрація

З 2021 в Євросоюзі запроваджується низка нововведень, у зв'язку з чим змінюються умови безвізового в'їзду для громадян України.

Про це повідомило у Facebook представництво України при ЄС.

«З 2021 року ЄС запроваджує Європейську інформаційну систему авторизації подорожей (ETIAS), що означає внесення змін до умов безвізових подорожей до ЄС для громадян третіх країн (тобто з 2021 року ці зміни стосуватимуться не тільки України, але й, наприклад, громадян Австралії, Бразилії, Великої Британії, Канади, США та Японії)», – йдеться у повідомленні.

Також пояснили, як це має працювати.

«З 2021 року перед поїздкою до держав-членів ЄС громадянам України необхідно буде отримати попередній дозвіл на поїздку шляхом подання онлайн-заявки. Видача авторизації на подорож займатиме декілька хвилин у разі відсутності застережень у правоохоронних органів ЄС або елементів, що потребують подальшого вивчення», – пояснили у Представництві України при ЄС.

При цьому за кожне звернення заявники віком від 18 до 70 років муситимуть платити комісію в розмірі 7 євро (поза цих вікових меж - безкоштовно). Авторизація діятиме впродовж 3 років або до завершення терміну дії проїзного документа, зареєстрованого при поданні заявки.

«Важливо розуміти, що Європейська інформаційна система авторизації подорожей не є аналогом візової системи. Йдеться лише про простий дозвіл до поїздки. У разі відмови у в’їзді через ETIAS, особа матиме право подати апеляцію на рішення системи. Попередня авторизація дозволить Європейському Союзу завчасно ідентифікувати осіб, що можуть становити міграційну/безпекову загрозу та значно підвищить безпеку зовнішніх кордонів ЄС», - зазначили в дипломатичному відомстві.

Читайте також: Безвіз не призвів до стрімкого росту еміграції, – ГО «Європа без бар’єрів»

«Тато по Viber», або Історія заробітчанина з Рикович

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024