Корчани долучилися до благодійного православного флешмобу Рівненської єпархії

17 Січня 2020, 22:51
Під час форуму 1091
Під час форуму

У Рівненській єпархії УПЦ провели молодіжний форум для молоді та організували благодійний флешмоб з колядою, під час якого зібрали кошти для допомоги хворим у дитячому онкологічному відділенні.

Молодіжний форум відбувся 16 січня на базі Городоцького Свято-Миколаївського жіночого монастиря. У заході взяло участь 200 молодих людей з приходів єпархії, 10 священиків-спікерів, що у різних формах намагались донести юнакам та дівчатам важливі аспекти духовного життя у сучасному суспільстві. Прибули на захід і корчани.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала Орина Кислюк.


 



 

Традиційно форум розпочали з молитви та заочного вітання від митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія, з благословіння якого відбувся захід.

Центральним спікером молодіжного форуму став гість з Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ, професор Київської духовної академії протоієрей Олексій Добош. Науковець підняв досить хвилюючу проблематику сучасного суспільства: втрата ним духовності і наслідки, що руйнують та нищать людство вщент.

Тривав захід впродовж шести годин. За цей час молодь отримала не лише усну інформацію, а й могла дискутувати, доводити свою позицію, обговорювати, запитувати.


 

Завершили плідний день молоді люди та присутні священники доброю справою – усі разом організували благодійний флешмоб у центрі міста Рівного біля новорічної ялинки.



 

За годину колядок у центрі міста вдалося зібрати 14 тисяч гривень. У той же вечір кошти передали особисто у руки хворим, що проходять лікування у відділенні дитячої онкології.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024