Скорочення штату райдержадміністрацій: скількох держслужбовців мають звільнити у Корецькій РДА?

21 Січня 2020, 12:56
2178

Кількість працівників райдержадміністрацій на Рівненщині потрібно скоротити на третину. До такого висновку ще наприкінці жовтня минулого року дійшли в Уряді. Робоча група в Кабміні на чолі з міністром Кабінету міністрів Дмитром Дубілетом проаналізувала роботу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та виявила, що РДА та керівництво ОТГ виконують багато однакових функцій.

У межах оптимізації також пропонують ліквідувати такі напрями на рівні районних адміністрацій, як агропромисловий розвиток і торгівля, взаємодія з громадськістю, туризм та курорти і охорона здоров’я.

Варто зазначити, оптимізація стосується і тих районів, в яких не створено жодної ОТГ, зокрема Корецького.

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 21.11.2019 №112-к «Про затвердження граничної чисельності працівників апарату облдержадміністрації, її структурних підрозділів та районних державних адміністрацій» наразі проходить процедура оптимізації Корецької райдержадміністрації. Після запланованого скорочення гранична кількість працівників РДА запланована у кількості 66 штатних одиниць, з яких 14 – апарат РДА. Чисельність держслужбовців на Кореччині скоротиться на 27 штатних одиниць, в тому числі, апарат райдержадміністрації на 16 штатних одиниць.

Повністю у Корецькій РДА ліквідовується управління економіки, торгівлі та агропромислового розвитку, реорганізуються управління освіти, молоді та спорту та сектор культури і туризму. Усе це мають зробити до кінця січня цьогоріч.

За словами в.о. голови РДА Володимира Кулика, співробітників попереджено про звільнення за два місяці, а також їм будуть виплачені усі компенсаційні виплати, зокрема – за невикористані щорічні відпустки. Працівникам, які вивільняються буде запропоноване інше наявне вакантне місце роботи.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024