Рівненщина готується до спалаху грипу

20 Січня 2020, 19:24
1258

Рівень захворювання на грип у Рівненській області зростає. Епідеміологічний поріг наразі не перевищений. Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

За 3-й тиждень 2020 року зафіксовано 5404 хворих на грип та ГРВІ, а це 22% вище попереднього тижня. Найвищі показники захворювання у Березнівському та Дубенському районах. Дві третіх усіх хворих – діти.

З метою готовності до наступної хвилі грипу та ГРВІ, що очікується наприкінці січня, а також координації усіх служб перший заступник голови РОДА Сергій Подолін провів селектор із керівниками районів та головними лікарями медзакладів.

На минулому тижні в області було два випадки ускладнення грипу, поінформував присутніх заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник.

«Хворі з вірусом грипу А перебувають у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії. Наголошую, що жоден з них не був щеплений проти грипу. Ті 5 людей, які померли від грипу в Україні, а це мешканці Житомирської, Тернопільської та Запорізької областей, також не були вакциновані», – наголосив Олег Вівсянник.

Як доповіла керівниця обласного Центру громадського здоров’я Олена Гандзюк, з початку епідемсезону на Рівненщині провакциновано 3,5 тисячі людей, а це 0,3% від усього населення. Найнижчі рівні вакцинації у Березнівському та Рокитнівському районах – лише по одній людині. Разом з тим, на сьогодні вакцинація залишається найкращим методом профілактики. Імунізація зменшує ймовірність захворіти на грип і ризик серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті.

Такий рівень вакцинації проти грипу є вкрай низьким, зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, тому в районах мають посилити роботу щодо збільшення кількості щеплень особливо серед груп ризику, зокрема, медиків.

Також він доручив керівникам РДА спільно з головними лікарями проконтролювати готовність реанімаційних відділень до прийому хворих та стан забезпеченості провірусними препаратами для надання медичної допомоги населенню.

Сергій Подолін наголосив на чіткому дотриманні плану заходів з реагування під час підйому захворювання на грип та ГРВІ, затвердженого розпорядженням голови ОДА від 12.11.2010 № 937.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024