Члени Дитячої дорадчої ради привітали зв’язкову УПА

23 Січня 2020, 12:45
1107

Члени Дитячої дорадчої ради при міському 22 січня привітали із Днем Соборності України учасницю національно-визвольних змагань, зв’язкову Української повстанської армії Ольгу Федорівну Ягоцьку.

Ольга Федорівна – учасниця національно-визвольних змагань, зв’язкова Української повстанської армії. Родом жінка з Бережанів Тернопільської області, нині мешкає у Корці. Їй довелося пережити і радянські тюрми, і заслання до Сибіру. Тож разом із молоддю вона перегортала сторінки свого непростого життя, яке тісно переплелося із долею України. Із щемом у серці та сльозами  згадувала замучених, закатованих своїх побратимів.


 

А на завершення закликала школярів понад усе любити й цінувати свою Батьківщину.

– Від молоді залежить усе, ви можете багато досягнути, – звернулася Ольга Федорівна. – Любіть Україну як маму рідну, як ми любили. Воїни УПА знали, на що йдуть, але казали: «Комусь треба йти, комусь треба з колін піднімати, будити народ, бо пропаде Україна, а народ український буде вічним рабом». А зараз надія тільки на вас. Так ще хочеться почути, що все змінилося на краще, що Україна насправді вільна і вільні українці, й ніхто нам нічого не диктує!

Згодом усі разом об’єдналися із жовто-блакитними прапорцями в руках «живим ланцюгом»,  як символом пам’яті поколінь, символом незламності духу українського народу і віри у вільну, незалежну і процвітаючу Україну!



 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024