Затриманим на Кореччині рівнянам загрожує покарання до 15 років за ґратами

23 Січня 2020, 21:24
1134

Трьом рівнянам за розбійний напад на фермера із Березнівщини та угон вантажівок загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна. Про це повідомляють Рівненські новини

Група слідчих слідчого управління та Березнівського відділення поліції закінчила досудове розслідування та скерувала до суду кримінальне провадження із обвинувальним актом відносно трьох жителів Рівного за вчинений розбій на працівників фермерського господарства та незаконне заволодіння транспортними засобами.

Нагадаємо, що в селі Хмелівка близько 20-ї години 20 жовтня за попередньою змовою троє рівнян у балаклавах, віком 21, 22 та 24 роки, увірвалися на територію фермерського господарства. Погрожуючи 41-річному власнику та трьом працівникам ножами та пістолетами, незаконно заволоділи двома вантажівками «Renault Magnum» із нещодавно зібраним урожаєм сої загальною вагою майже 35 тонн і вартістю понад 306 тисяч гривень. Зловмисники наказали водіям їхати в напрямку автодороги «Київ-Чоп». Їх затримали поліцейські у Корецькому районі, коли ті намагалися втекти.

Під час досудового розслідування троє підозрюваних перебували під вартою. Зі слідством зловмисники не співпрацювали та будь-яких показів не надавали. Їх обвинувачують у вчиненні розбою, спрямованого на заволодіння майном в особливо великих розмірах, за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України та незаконному заволодінні транспортними засобами за частиною 3 статті 289 КК України. Крім того, наразі триває досудове розслідування за вказаними статтями у виділеному кримінальному провадженні з метою встановлення інших осіб, причетних до злочинів.

Прокуратура Березнівського відділу затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно трьох жителів обласного центру, який скеровано на розгляд суду. Жителям обласного центру загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024