Відбувся семінар-практикум асистентів вчителів

31 Січня 2020, 14:49
5185

З метою вдосконалення системи роботи з інклюзивної освіти 28 січня на базі Корецького інклюзивно-ресурсного центру відбувся семінар для асистентів вчителів.

«Асистент вчителя – ключова ланка в сфері інклюзії у закладах загальної середньої освіти» – саме так звучала тема заходу.

Учасників семінару привітала директор ІРЦ Ніна Андріївни Дець, яка окреслила основні функції та посадові обов’язки асистента вчителя.


 

Гості закладу разом із фахівцями ІРЦ розглянули питання законодавчого підґрунтя праці асистента вчителя, опрацьовували проблемні моменти, які виникають під час виконання асистентами своїх посадових обов’язків, та обговорили труднощі, які виникають під час роботи з особливими дітками.

На необхідності співпраці вчителя та асистента в інклюзивному класі, важливості командного підходу наголосила практичний психолог закладу Юлія Копель. Із новинками організації корекційної роботи присутніх ознайомила учитель-реабілітолог Раїса Кучерук.


 

Окрім того, асистенти вчителів мали можливість попрацювати над створенням індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами, складанням індивідуальних навчальних планів та індивідуальних навчальних програм. Практичний психолог Аліна Тарарова та учитель-логопед Оксана Павловська надали слушні рекомендації щодо ведення документації, зокрема детально зупинилися на індивідуальній програмі розвитку та журналі спільної роботи.

На завершення семінару-практикуму учасники мали можливість обговорити окремі питання щодо організації навчального процесу дітей з особливими освітніми потребами та поділитися досвідом у вирішенні актуальних проблем.

Читайте також:  Голова райради вручив подяки керівникам комунальних закладів

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024